Galleri Charlotte Tønder
Rørholmsgade 11 - Kbh K
Følg på Instagram Like på Facebook

Presseomtale i Hvidovre Avis

Presseomtale

Omtale i Hvidovre Avis i forbindelse med udgivelse af IRMAs kunstpose

Link til artikel

Billedkunstner Charlotte Tønder er født og opvokset i Hvidovre (Friheden) og i disse måneder, kan man nyde hendes flotte motiver på IRMAS kunstposer. Nærmere bestemt er 500.000 trykt med de farverige ansigter. Charlotte er nr. 431 i rækken af kunstnere der har haft sin kunst på posen.
I 70 ´erne ville Irma gerne introducere plasticposer som afløser for de gamle papirsposer. For at gøre det så miljøvenligt som muligt, ville man gerne inspirere kunderne til at gemme poserne og bruge dem flere gange. Og samtidig ønskede man at tage betaling for dem. Det var baggrunden for idéen om at lade kunstnere dekorere poserne.Det gav på den ene side plasticposerne en større gemmeværdi, og på den anden side gav det mange – også helt unge – kunstnere et fantastisk udstillingsvindue for deres kunst. Siden har Irmas plasticposer været en løbende kunstudstilling, der har gjort gadebilledet lidt mere interessant. Store navne som Per Arnoldi og Richard Mortensen har også haft deres kunst på poserne.

Charlotte har knap 40 udstillinger bag sig. For nogle måneder siden udstillede hun i Danmarks Radio – før det var det Mærsk, Danske Bank, Hvidovre Kommune og mange andre store kunstforeninger. I april vil Rigshospitalet huse kunstneren mange malerier.